СБУ передала в суд справу інформатора, який працював на Стрєлкова-Гіркіна (фото)

СБУ передала до суду справу російського інформатора, який працював на терориста Ігоря Стрєлкова (справжнє прізвище — Гіркін). Його затримали разом зі ще одним ворожим агентом.

Обидва зловмисники збирали розвіддані про дислокацію та переміщення підрозділів Сил оборони на східному напрямку, їх спіймали на Донеччині.

Особистий інформатор Стрєлкова сам запропонував терористу свою допомогу після початку повномасштабного вторгнення. Він збирав інформацію про місця тимчасового базування і маршрути переміщення підрозділів ЗСУ на території Слов’янська, а також передав локації місцевих держустанов та об’єктів критичної інфраструктури. Співробітники СБУ затримали чоловіка при спробі переправлення агресору оборонної інформації.

Другий поплічник окупантів є мешканцем селища Клебан-Бик, його після початку повномасштабної агресії завербував представник ФСБ. Чоловік проводив розвідувально-підривну діяльність у Краматорському районі та намагався виявити колони української техніки.

переписка російського інформатора

переписка російського інформатора

Слідчі СБУ повідомили обом зловмисникам про підозри за ч. 2, 3 ст. 114-2 (несанкціоноване поширення інформації про направлення, переміщення зброї, озброєння та бойових припасів в Україну, рух, переміщення або розміщення Збройних Сил України чи інших утворених відповідно до законів України військових формувань, вчинене в умовах воєнного стану) ККУ.

Тим часом на Київщині викрили одного з керівників терористичної організації «лнр», який брав участь у бойових діях проти українських військ в 2014 році.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

Ще 10 бойовиків «л/днр» проведуть від 13 до 15 років за ґратами — СБУ