СБУ підозрює Семенченка в організації обстрілу каналу «112 Україна»
ОГП

Колишнього нардепа Семена Семенченка правоохоронці підозрюють у організації обстрілу з гранатомету телеканалу «112 Україна».

СБУ за процесуального керівництва Офісу генерального прокурора повідомила про підозру за фактом теракту Семенченку, якого вважають організатором, та двом виконавцям.

«За даними слідства, колишній народний депутат України в липні 2019 року організував обстріл будівлі українського телеканалу з протитанкового гранатомету. Для цього він залучив двох учасників підпорядкованого йому не передбаченого законами України збройного формування» — повідомляє ОГП без уточнення прізвищ та назви каналу.

Офіс пише, що у червні 2019 року вони, ймовірно, провели розвідку місцевості поблизу телеканалу. Вони нібито шукали камери відеоспостереження й визначали шляхи відходу.

Ексдепутат, на думку ОГП, організував передачу грошей, аби виконавці купили транспорт та інші засоби для вчинення злочину.

Вони нібито мали придбати авто, закласти вибухівку та підірвати біля будівлі телеканалу у встановлений час.

«Згодом виконавці злочину переконали його вчинити теракт шляхом обстрілу будівлі телеканалу з протитанкового гранатомета», — додали правоохоронці.

СБУ провела обшуки за місцем проживання Семенченка та йомовірних виконавців злочину. Служба вилучила транспорт і ймовірні засоби вчинення протиправних дій.

Нині підозрюваним обирають запобіжний захід.

ОГП додав, що Семенченко вже є підозрюваним у кримінальному провадженні за фактом створення та керівництва не передбаченого законом воєнізованого збройного формування і з кінця березня 2021 року утримується під вартою.

Служба безпеки України повідомила, що йдеться про Семенченка та «112 канал».

«Усе це відбувалося під час виборчої кампанії до Верховної Ради України. Цей теракт був використаний представниками держави-агресора у гібридній війні проти нашої країни», — пише служба.

Справа Семенченка. СБУ затримала колишнього командира батальйону «Донбас» Виногродського