СБУ повторно викликає Авакова, Турчинова та Яценюка на допит по «вугільній справі»

Служба безпеки України викликала на допит Арсена Авакова, Олександра Турчинова, Арсенія Яценюка та гендиретора ДТЕК Максима Тимченка. Вони проходять у якості свідків у «вугільній справі», в якій фігурують Петро Порошенко та Віктор Медведчук.

Допит мав відбутися 19 травня. Відповідні повістки опубліковані на сайт СБУ, але звернули увагу на них лише зараз.

Пресслужба СБУ у коментарі агентству Інтерфакс-Україна повідомила, що 19 травня на допит ніхто не пройшов і тому їх викличуть повторно на 30 травня.

«Вони проходять у якості свідків і викликаються з метою всебічного, повного і неупередженого вивчення обставин кримінального провадження», — розповіли у спецслужбі.

На публікацію повістки вже відреагував Турчинов. Виклики на допит він назвав «неадекватним піаром СБУ» та розповів, що дізнався про виклик на допит зі ЗМІ. «Хочу проінформувати «героїчних» слідчих, що перебуваю на південно-східному фронті і готовий дати відповіді на будь-які питання в одному з окопів», — написав Турчинов у Facebook..

Нагадаємо, 20 грудня 2021 року Петрові Порошенку оголосили про підозру за трьома статтями Кримінального кодексу: щодо фінансування тероризму, державної зради та сприяння діяльності терористичної організації.

У справі йдеться про закупівлю вугілля на 1,5 млрд грн на окупованих територіях та сприяння таким чином терористичним організаціям «лнр» і «днр».

23 травня СБУ опублікувала свідчення затриманого Віктора Медведчука, який заявив, що організував схему постачання вугілля в ОРДЛО на прохання Порошенка та при сприянні міністрів та топ-правоохоронців.

Адвокат експрезидента у відповідь ці заяви назвав брехнею та піар-акцією СБУ.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

Справа — вогонь! Чи насправді Порошенко зраджував Україну, закуповуючи вугілля з ОРДЛО?