СБУ прийшла з обшуками в Мукачівську єпархію УПЦ
СБУ

Служба безпеки України проводить контррозвідувальні заходи на території одного із монастирів Мукачівської єпархії УПЦ (МП) на Закарпатті.

Про це йдеться у повідомленні пресслужби.

Як зазначили у СБУ, заходи відбуваються у рамках системної роботи щодо протидії підривній діяльності російських спецслужб в Україні.

Правоохоронці за безпосередньою участю представників церкви оглянуть території та приміщення монастиря, а також перевірять осіб, які перебувають там, стосовно їхньої причетності до протиправної діяльності на шкоду державному суверенітету України.

За безпосередньої участі представників церкви правоохоронці:

  •  проводять огляд території та приміщень монастиря для виявлення заборонених до обігу предметів;
  •  здійснюють перевірку осіб на території монастиря щодо їхньої причетності до протиправної діяльності на шкоду державному суверенітету України. 

Усі дії відбуваються в межах чинного законодавства та проводяться для:

  •  перевірки даних про наміри використання єпархії як осередку «русского мира»;
  •  недопущення використання приміщень УПЦ для переховування громадян країни-агресора, зберігання заборонених предметів тощо;
  •  убезпечення населення від провокацій і терористичних актів.

Нагадаємо, 22 листопада СБУ прийшла з обшуками до Києво-Печерської лаври. Там знайшли проросійську літературу, кілька мільйонів готівкою та виявили «сумнівних» громадян росії.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропопустити.

Методички з Москви та посвідчення окупантів: СБУ обшукала УПЦ МП у Чернівцях (фото)