СБУ відкрила кримінальну справу проти Шарія — нардеп
Getty Images

Служба безпеки України відкрила кримінальну справу проти проросійського блогера Анатолія Шаріячерез посягання на територіальну цілісність України.

Про це нардеп фракції «Європейська Солідарність» Олексій Гончаренко розповів у Facebook.

 

СБУ відкрила кримінальне провадження проти Шарія через посягання на територіальну цілісність України Прийшла відповідь...

Posted by Олексій Гончаренко on Friday, November 6, 2020

Держслужбовець опублікував фото письмової відповіді СБУ на його звернення. Раніше Гончарук вимагав службу оцінити діяльність Шарія. 

Раніше прокремлівський блогер опублікував відео на YouTube, у якому карта України була без Криму та частини Луганської і Донецької областей, каже чиновник.

«У документі повідомляється, що у зв’язку з цим ведеться досудове розслідування по частині 1 статті 110 Конституції «Посягання на територіальну цілісність і недоторканність України», — пише Гончаренко.

Нардеп наголосив, що «такі люди, як Шарій, своїми діями та закликами загрожують суверенітету нашої держави і на це не можна закривати очі».

Chas News повідомляв, що на Зеленського подали до суду. Вимагають скасувати результати «всенародного опитування» президента.

Раніше ми писали, що КСУ швидко ухвалив скандальне рішення, бо в голови Суду знайшли незадекларовану землю у Криму.

Протидія дезінформації та фейкам. Зеленський розповів про зустріч з британською розвідкою