СБУ викрила диякона УПЦ (МП), який агітував за «приєднання» Запоріжжя до рф

СБУ викрила ще одного ворожого поплічника в результаті контрдиверсійних заходів у прифронтових районах півдня України. Зокрема, зловмисником виявився диякон однієї з церков Запорізької єпархії УПЦ МП, який публічно схвалював проведення незаконного референдуму щодо «приєднання» регіону до складу рф.

Про це повідомила пресслужба СБУ.

Зрадник активував профіль у забороненій соцмережі «Вконтакте» і від свого імені «репостив» заклики прокремлівських блогерів на підтримку фейкового референдуму. Коментуючи російські публікації зловмисник агітував людей прийти на «виборчі дільниці» і «проголосувати» на користь росії.

Також своїх «дописах» зрадник заперечував існування українського народу, його мови і культури. Крім того, клірик ставив під сумнів державний суверенітет і територіальну цілісність України у міжнародно визнаних кордонах.

Матеріали для своїх «публікацій» він брав з пропагандистських пабліків російської соцмережі, у тому числі «Русская весна».

СБУ провела експертизу опублікованих матеріалів, яка підтвердила підривну діяльність зрадника. А під час обшуків за місцем проживання зловмисника правоохоронці виявили комп’ютерну техніку з доказами злочинів.

Нагадаємо, раніше СБУ повідомила про підозру ректору Почаївської духовної семінарії УПЦ (МП).

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

СБУ почала обшуки у 14 церквах УПЦ (МП) у Харкові