СБУ викрила хакерів, які «зламали» 30 млн акаунтів громадян України та ЄС

Правоохоронці нейтралізували хакерів зі Львова, які зламали для рф майже 30 млн акаунтів громадян України та ЄС.

Про це повідомили у пресслужбі СБУ.

Зловмисники через активні облікові записи інтернет-користувачів отримували доступ до персональних даних громадян та продавали їх на «Даркнеті».

Гроші кіберзлочинці отримували на електронні платіжні системи ЮMoney, Qiwi та WebMoney, які заборонені в Україні. Попередньо, хакери продали близько 30 млн акаунтів на 14 млн грн.

За даними СБУ, «оптовими клієнтами» львівських злочинців були російські пропагандисти. Вони використовували дані про українців та іноземців для створення фейкових «новин» з фронту та створення панічних настроїв.

Під час обшуків правоохоронці виявили жорсткі диски з персональними даними громадян, комп’ютерну техніку, мобільні телефони, сім-карти та флеш-накопичувачі з доказами незаконної діяльності.

Організатору повідомлено про підозру.

СБУ затримала українського блогера, який знімав для росЗМІ провокативні стріми з дискредитацією ЗСУ. Ймовірно, йдеться про Влада Антонова — власника сторінок і каналів dtp.kiev.ua.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

Бойовики «днр» хочуть залучити дітей до участі у «референдумі» — СБУ