СБУ vs Bihus.Info: українці мемами показали, що думають про стеження за журналістами
Мемаграм

Ввечері 5 лютого проєкт Bihus.Info опублікував на своєму YouTube-каналі відео, у якому детально розповів та показав, як і хто стежив за журналістами під час новорічного корпоративу.

Розслідувачі встановили, що операцію провели співробітники Департаменту захисту національної державності СБУ, а координував її на місці працівник спецслужби Ігор Кравченко.

Роботу журналістів вже прокоментували в СБУ та міністр юстиції Денис Малюська, а також багато звичайних українців. І вони не лише висловлювали обурення щодо стеження за журналістами в умовах повномасштабної війни, але й створили багато мемів на цю тему.

Так, користувачі соцмереж висловили захоплення діями журналістів, які швидко знайшли організаторів стеження.

Також українців вразив рівень «професійності» співробітників спецслужби, яких легко викрили розслідувані Bihus.Info.

Крім того, автори мемів провели паралелі між співробітниками СБУ, які боронять Україну на фронті, організовують атаки по тилам росіян чи вишикують їхніх агентів в Україні та тими, які стежать за журналістами. До речі, журналісти Bihus.Info також підкреслили, що не потрібно ототожнювати усіх спецпризначенців з героями їхнього розслідування.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

Стеження за Bihus.Info: як відреагували в СБУ та Мін’юсті на розслідування