СБУ запобігла вивезенню з України автопарку, зброї і антикваріату Богуслаєва

Співробітники Служби безпеки знайшли активи президента АТ «Мотор Січ» В’ячеслава Богуслаєва, які приховано намагалися вивезти з України. Їхня вартість сотні млн грн.

Про це повідомили в СБУ.

Учасниками оборудки декілька керівників підрозділів заводу. Вони намагалися сховати майно на території підконтрольних комерційних структур. Згодом їх планували вивезти з України.

Втім, СБУ вдалося своєчасно встановили місцезнаходження цих схованок та їх організаторів.

Під час обшуків правоохоронці виявили та вилучили:

  • сім елітних автомобілів, у тому числі чотири раритетних;
  • катер;
  • три мисливські рушниці і гвинтівку;
  • велику кількість предметів старовини народів Європи. Зокрема, вилучили Скіфське золото, предмети античних часів та Київської Русі.

Усе майно направлено на експертизу. Тривають заходи з накладення арешту.

Також правоохоронці викрили інших представників найближчого оточення Богуслаєва. Вони з погрозами звільнення схиляли працівників заводу до збору підписів під «колективним зверненням» щодо пом’якшення міри запобіжного заходу для їхнього керівника.

Нагадаємо, що СБУ затримала президента «Мотор Січ» Богуслаєва та керівника одного із Департаментів підприємства у жовтні. Зараз триває досудове розслідування.

За даними слідства, керівники підприємства у Запоріжжі діяли у змові з наближеними до кремля представниками корпорації «ростех» — головним виробником озброєння у рф. Вони налагодили транснаціональні канали незаконного постачання оптових партій українських авіадвигунів до рф.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

Богуслаєва можуть обміняти на українських військовополонених — Подоляк