СБУ знайшла мільйони готівки та «сумнівних» громадян рф у церквах УПЦ МП (фото)

Служба безпеки знайшла проросійську літературу, готівку та громадян рф під час безпекових заходів у приміщеннях УПЦ московського патріархату.

Про це повідомили у СБУ.

Нагадаємо, 22 листопада перевірки проводилися на територіях Свято-Успенської Києво-Печерської лаври у Києві, Корецького Свято-Троїцького монастиря та у приміщеннях Сарненсько-Поліської єпархії УПЦ у Рівненській області.

У рамках контррозвідувальних заходах правоохоронці перевірили понад 350 церковних споруд і 850 осіб. 50 осіб пройшли опитування, у тому числі з використанням поліграфа.

На території храмів були не лише українці, а й громадяни рф. Деякі з них при перевірці надали паспорти та військові квитки Радянського Союзу, інші — взагалі не мали оригіналів документів або підробні українські паспорти.

Також на території Києво-Печерської Лаври перебував 32-річний громадянин України, який може бути причетний до проросійського інформаційного агентства «Антван». Відомо, що він — довірена особа власника однойменної компанії ANTVAN GROUP— громадянина рф Орлова О.В. Він володів земельними ділянками і закладами харчування в Україні. Зараз це майно заарештовано.

Крім того, під час обшуків співробітники СБУ виявили літературу, яка пропагує «русский мир». Її використовують під час навчання у семінарії та приходських школах.

Також знайшли готівку на загальну суму понад 2 млн грн, більше ніж $100 тис. США та декілька тисяч російських рублів.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

СБУ відкрила справу щодо вихваляння «руского міра» у Києво-Печерській Лаврі