Щодня на фронті гинуть від 200 до 500 військових — Арахамія

Протягом останніх двох тижнів українські втрати на фронті сильно збільшилися. Щодня гинуть від 200 до 500 військових та ще кілька сотень отримують поранення.

Про це пише американський портал Axios з посиланням на депутата Давида Арахамію, який очолює делегацію України на переговорах з рф.

Повідомляється, що голова фракції «Слуга народу» прибув до Вашингтону з метою пролобіювати у Білому домі та Конгресі збільшення військової допомоги Україні від США.

За його словами, українська армія вже нараховує мільйон осіб і до неї можна мобілізувати ще два мільйони. Проте військовим не вистачає озброєнь.

«У нас є люди, навчені атакувати, контратакувати, але для цього нам потрібна зброя», — заявив Арахамія.

Він додав, що зараз переговорна позиція України «доволі слабка», оскільки ворог зміг окупувати частину території.

Напередодні Марк Міллі, голова голова Об'єднаного комітету начальників штабів США, заявив, що йому важко оцінити втрати українських військ, однак наведені ЗМІ цифри про 100 загиблих та 300 поранених на день відповідають наявним у США даним.

Нагадаємо, раніше президент Володимир Зеленський та міністр оборони Олексій Резніков говорили, що кожен день на фронті гинуть до 100 бійців і до 500 отримують поранення. Радник голови ОП Михайло Подоляк згодом повідомляв, що щоденні втрат загиблими складають 100-200 осіб.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

Карта бойових дій в Україні станом на 16 червня