Сенат США провалив один і приступив до іншого законопроєкту з $60 млрд для України

Ввечері 7 лютого Сенат США провалив процедурне голосування за розгляд компромісного законопроєкту про охорону кордону та допомогу Україні, Ізраїлю і Тайваню. Про це пише The New York Times.

Документ підтримали лише 49 парламентарів з 60 необхідних. При цьому за проголосували 45 демократів та 4 республіканців. Проти виступили інші представники Республіканської партії та кілька членів Демократичної.

Такі результати були очевидними після закликів Дональда Трампа до своїх однопартійців з вимогою не голосувати за законопроєкт.

Натомість лідер демократичної більшості Сенату Чак Шумер виніс на голосування новий законопроект, з якого виключили питання міграційної політики, але залишили допомогу союзникам США. Зокрема, він передбачає $60,06 млрд для України.

Рішення про перехід до розгляду документа підтримали 58 сенаторів з 50 необхідних. 41 — проголосував проти. При цьому голосування формально досі триває, оскільки один з сенаторів не проголосував. Поки у Сенаті продовжуються переговори, оскільки для переходу до процедури прискореного розгляду необхідно набрати 60 голосів. Частина респубіканців хочу внести правки до законопроєкти, а інші вимагають знову розглядати питання охорони кордону. За таких умов Чак Шумер оголосив про перерву до вечора 8 лютого (за вашингтонським часом).

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

Україна має у березні отримати перші виплати від ЄС — голова Єврокомісії