Серед мобілізованих рф у Білорусі спалах інфекційних захворювань — ГУР

Серед «частково мобілізованих» росіян, яких розмістили на території Білорусі, спостерігається спалах захворювань через неналежні санітарні умови.

Про це повідомили в Головному управлінні розвідки Міноборони України.

Зокрема, у військових фіксують захворювання дихальних шляхів — бронхіт, ангіну, пневмонію, загострення астми та інфекції шлунково-кишкового тракту.

У розвідці зазначають, що білоруські медики не здатні впоратися з такою кількістю хворих. Тому, росіяни змушені терміново відправляти до країни військових та мобілізованих медиків з рф.

«Найближчим часом очікується прибуття чергової партії медичних співробітників на 230 загальновійськовий полігон західного оперативного командування зс рб (обуз-лісновський)», — повідомляє ГУР.

Також у Білорусі зростає кількість конфліктів між військовими двох держав на тлі зневажливого ставлення росіян. Зокрема, у доповідних записках білоруси скаржаться на приниження на основі етнічних характеристик. Кількість прецедентів швидко зростає, що призводить до неконтрольованої ескалації напруги в Білорусі.

Раніше ГУР опублікувало перехоплення, де окупант розповів про втрати та пияцтво окупаційних військ. За словами військового, що на фронті росіяни часто влаштовують перестрілки між собою.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

Херсон залишився без світла: окупанти заявляють про «теракт» з боку ЗСУ