Шмигаль назвав «карантин вихідного дня» «українським продуктом», який допоміг стабілізувати рівень захворюваності на COVID-19

Прем’єр-міністр Денис Шмигаль заявив, що карантин вихідного дня – це українська розробка, якою починають користуватись європейські країни.

Про це він розповів в інтерв’ю виданню УП.

Карантин вихідного дня? Ми розробили самі. Це фактично був український продукт, ми його прорахували, на сьогоднішній день ним починають користуватися європейські країни

Політик пояснив мету обмежень на вихідних: так влада стабілізувала рівень захворюваності на COVID-19

«Щоб ми могли протягнути до кінця грудня-початку січня, коли можна без шкоди для економіки запровадити більш жорсткі карантинні обмеження», – пояснив прем’єр.

Він ставить за приклад Латвію — вона також почала використовувати  «карантин вихідного дня», але другою після України.

«Зараз от Латвія, здається, від цього тижня слідом за нами ввела карантин вихідного дня. Тобто вони подивилися, як робимо ми, а ми ж зідзвонюємося з прем’єрами, ділимося, і вирішили зробити так і у себе», – сказав Шмигаль.

Карантин вихідного дня діяв в Україні три тижні.

9 грудня Кабінет міністрів продовжив загальний карантин в Україні до 28 лютого 2021 року, з 8 до 25 січня діятиме жорсткий карантин, щоб стримати розповсюдження коронавірусу і сезонних грипу та ГРВІ.

Chas News повідомляв, скільки коштуватимуть державі й бізнесу карантинні обмеження у грудні.

Очільник МОЗ оцінив карантин вихідного дня