Шовковський повертається! 45-річний голкіпер заявлений на матч з Францією
УАФ

До заявки на сьогоднішній матч збірної України з Францією внесено тренера воротарів Олександра Шовковського. Причина в тому, що у складі національної команди залишився один здоровий голкіпер — Георгій Бущан.

Регламент УЄФА дозволяє включати до списку учасників матчу гравців, які не мають професійного контракту із жодним клубом, але є громадянами тієї країни, яку представляє збірна, пояснює сайт УАФ.

45-річний Шовковський завершив професійну кар’єру гравця у грудні 2016 року. За збірну України він провів 92 матчі. Цікаво, що Олександр не є найбільш віковим гравцем збірної України в історії. Анатолій Тимощук зіграв за «синьо-жовтих» у віці 37 років і 83 днів, Шовковський — у віці 37 років і 58 днів. Наступний — В'ячеслав Шевчук (37 років і 34 дні). Серед діючих гравців, яких викликають в збірну, найстарший — воротар «Шахтаря» Андрій Пятов, йому 36 років. Але перед поточним збором «Шахтар» заявив, що тест Пятова на коронавірус виявився позитивним.

Про своє можливе потрапляння до заявки на товариський матч з Францією Шовковський натякнув напередодні. В Instagram він написав: «Не одягав воротарські рукавички близько трьох років, після того, як в січні 2018 року відновив на пальцях правої руки розірвані ще під час своєї ігрової кар’єри сухожилля. Скажу відверто: і не планував. Але іноді обставини змушують».

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

! Не одягав воротарські рукавички близько трьох років, після того, як в січні 2018 року відновив на пальцях правої руки розірвані ще під час своєї ігрової кар’єри сухожилля. Скажу відверто і не планував! Але іноді обставини змушують!!! Хочешь розсмішити Бога, розкажи йому про свої плани на майбутнє... І нехай з вами завжди буде t36.6 #uaf #збірнаукраїни #нашазбірна

A post shared by SaSHo (@oleksandrshovkovskyi) on

Таким чином Шовковський зможе підмінити у воротах Бущана, якщо той сьогодні сьогодні перед грою отримає позитивний тест на коронавірус (результат очікується близько 16:00). Або якщо вже протягом гри він отримає травму.

Сhas News повідомляв, що на гру з Францією в збірній лишився один воротар. Вже в Парижі COVID-19 діагностували у голкіперів Андрія Луніна та Юрія Паньківа.

Початок матчу з Францією — у середу о 22:00.