Сили оборони закликали цивілізований світ не допустити «суд» над захисниками Маріуполя

Сили оборони та безпеки закликають світ не допустити запланированного оккупантами «трибуналу» над полоненими захисниками Маріуполя.

У спільній заяві оборонних та силових відомств наголошується, що усі державні інституції працюють над тим, щоб повернути додому полонених. Водночас російська федерація не дотримується зобов’язань, нехтує домовленостями, не визнає міжнародних норм і правил ведення війни. У зявязу з цим «питання обміну полоненими є складним і чутливим».

«Ми закликаємо увесь цивілізований світ не допустити анонсованого катами судилища у Маріуполі над українськими Захисниками та Захисницями», — йдеться у заяві.

Також сили оборони закликали ООН та Міжнародний комітет Червоного Хреста направити представників до, в яких утримують українських військовополонених, передусім Оленівки.

Нагадаємо, окупанти збираються провести незаконний «трибунал» над «азовцями» у підвалі Маріупольської камерної філармонії чи не єдиної уцілілої у місті будівлі, що здатна вмістити багато людей. Для цього вони ремонтують приміщення і вже змонтували залізні клітки для полонених.

Мер міста Вадим Бойченко припускає, що «суд» можуть провести на День Незалежності — 24 серпня. Раніше бойовики «днр» неодноразово заявляли про плани засудити частину полонених до страти.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

нал» над полоненими в Маріуполі: окупанти будують гараж для прийому автозаків (відео)