Сімох лікарів звинуватили у вбивстві Марадони з можливим умислом
Getty Images

Сімох аргентинських медиків звинуватили у «простому вбивстві з можливим умислом» футболіста Дієго Марадони. Їм загрожує від восьми до 25 років в'язниці.

Про це повідомляє ESPN.

Прокуратура в Сан-Ісідро попросила суд заборонити підозрюваним виїжджати з країни. Марадона помер у віці 60 років 25 листопада 2020 року від серцевої недостатності через два тижні після операції на головному мозку.

Нейрохірург Леопольдо Луке, який провів успішну операцію на головному мозку Марадоні, а також психіатр футболіста Агустіна Косачов є серед семи обвинувачених. Вони заперечують будь-які протиправні дії.

Суд заборонив кремувати тіло Марадони, щоб можна було взяти зразок ДНК

Аудіо приватних розмов між лікарями та людьми з оточення Марадони потрапило до ЗМІ. Записи розмов свідчать про те, що за футболістом не стежили належним чином.

Для розслідування обставин смерті Марадони створено спеціальну медичну комісію. У її доповіді йдеться, що команда медиків діяла «недоречно, дефіцитно і необдумано» і залишила його «напризволяще».

Серед обвинувачених також є дві медсестри, координатор-медсестра, лікар та психолог. Розтин Марадони встановив, що він помер уві сні від гострого набряку легенів, скупчення рідини в легенях через застійну серцеву недостатність.

Експерти не виявили алкоголю та незаконних речовин у тілі футболіста. Проте виявилося, що спортсмен використовував психотропні препарати для лікування тривоги та депресії.

З 31 травня обвинувачених почнуть допитувати.

Уся його велич і жах за 60 років від різдва Дієгова
Лікарі Марадони діяли перед його смертю «нерозсудливо та неповноцінно» — ЗМІ