Системи MLRS для України: Зеленський очікує позитиву від нової зустрічі у форматі «Рамштайн»

Президент Володимир Зеленський очікує від онлайн-зустрічі міністрів оборони у форматі «Рамштайн» рішення про передачу Україні американських далекобійних реактивних систем залпового вогню MLRS.

Про це він заявив під час спільного брифінгу з прем‘єр-міністром Португалії Антоніу Кошту у Києві, повідомляє Укрінформ.

«Такі зустрічі – це вже позитивний результат… Ми очікуємо позитиву щодо постачання MLRS. У мене немає секретів. Ми звертаємося до всіх країн щодо постачання MLRS-систем, завдяки яким Україна зможе забрати ініціативу та звільняти свою територію», — зазначив він.

Зеленський також звернувся до представників країн, які бояться надавати Україні наступальне озброєння нібито через можливе використання його для ударів по території росії. Президент нагадав їм, що українці ведуть війну на своїй території.

«Якщо хтось із країн Європи звик, що Донбас — це окупована територія росії, то я хочу сказати, що це не дуже добра звичка. Це наша територія», — наголосив президент.

Вірн також розповів, що російська федерація на різних рівнях шантажує держави світу через передачу Україні MLRS-систем.

«Не треба боятися – треба об‘єднуватися. Об‘єднання — це саме те, чого боїться російська федерація. Вона боїться міцного об‘єднання, що Європейський Союз та Сполучені Штати діятимуть як один організм. Для нас це дуже важливо. Нам дуже потрібна предметна допомога», — наголосив Президент.

Раніше американське видання  Politico з посилання на джерела в уряді повідомило, що Вашингтон попри численні запити не хоче передавати Україні реактивних систем залпового вогню MLRS 270. Причина гальмування цього рішення – нібито побоювання американського уряду, що українці вражатимуть цілі безпосередньо на території росії.

Нагадаємо, на понеділок, 23 травня, запланована онлайн-зустріч міністрів оборони орієнтовно 40 країн заходу. На попередній такій зустрічі у Рамштайні було прийнято рішення про надання Україні допомоги озброєнням. 

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

Буданов розповів, яку зброю потребують ЗСУ для контрнаступу