Системи ППО NASAMS та Aspide прибули до України — Резніков

В Україну прибули зенітно-ракетні комплекси NASAMS і Aspide.

Про це у Twitter повідомив міністр оборони Олексій Резніков.

«Дивіться, хто приїхав! Зенітно-ракетні комплекси NASAMS і Aspide прибули в Україну. Ця зброя значно посилить українську армію і зробить наше небо безпечнішим. Ми продовжуватимемо збивати ворожі цілі, що атакують нас», — написав глава Міноборони.

Він подякував за допомогу Норвегії, Іспанії та США.

ЗРК Aspide — системи, які можуть знищувати повітряні цілі на відстані до 12 км й на висоті до 6 км. Комплекси розраховані для протиповітряної оборони стратегічних об’єктів. Aspide здані збивати літаки, вертольоти, безпілотники, а також ракети класу «повітря-земля». Системи можуть працювати в складі ешелонованої системи ППО та обмінюватись даними із ракентими комплексами інших типів.

NASAMS — норвезька ЗРК з американським радаром. Така система може випустити 72 ракети за 12 секунд. Саме NASAMS захищає повітряний простір над Білим домом у США. Chas News розповідав, які головні характеристики зенітно-ракетного комплексу NASAMS та чи допоможе він захистити Україну від російських ударів.

Раніше у Пентагоні заявляли, що США сумарно поставлять в Україну вісім систем ППО NASAMS.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

ППО і танки: Пентагон оголосив пакет військової допомоги Україні на $400 млн (уточнено)