Ситник заявив, що НАБУ проводить обшуки в «Енергоатомі»
НАБУ

Національне антикорупційне бюро проводить обшуки в НАЕК «Енергоатомі» через розслідування у справі щодо продажу електроенергії за необґрунтованою ціною.

Про це очільник НАБУ Артем Ситник розповів під час презентації звіту про діяльність бюро за друге півріччя 2020 року.

«Це відповідає дійсності,те, що відбуваються обшуки, санкціоновані Антикорсудом. Знову ж таки, аби не розголошувати таємницю досудового розслідування, можу сказати лише те, що ця справа дійсно стосується продажу електроенергії ряду комерційних структур», — наголосив він.

За його словами, «саме розслідування було розпочато через те, що, виходячи з аналізу ситуації, є певні дискримінаційні умови при продажу електроенергії, і формуються лоти таким чином, аби їх можна було викупити лише певним споживачам електроенергії».  

Вітренко обіцяє від’єднання України від енергосистеми з Росією та Білоруссю

Ситник каже, що такі дії підприємства вплинули на формування ціни на електроенергію нижче ринкової. Це могло потенційно завдати збитків державі, додав очільник НАБУ.

Водночас в «Енергоатомі» заявили, що співробітник НАЕК всіляко сприяють роботі детективів.

«Нічого надприроднього не відбулося. Дійсно, детективи НАБУ працюють у будівлі Енергоатома, їх цікавить діяльність однієї компанії — «Енергоатом-Трейдинг» і її продажі у серпні. Йде робочий процес», — сказав у коментарі агентству «Інтерфакс-Україна» керівник пресслужби підприємства Олег Слободян.

Chas News повідомляв, що Україна відновила імпорт російської електроенергії. 

Ексвіцепрезидент «Енергоатому» Юрій Резуник скоїв самогубство — ЗМІ