Слідом за США. Велика Британія ввела нові санкції проти росії

Велика Британія розширила антиросійські санкції. До списку потрапили близько 50 компаній, фізичних осіб та шість суден танкерного «тіньового флоту» рф.

Під нові обмеження потрапили найбільша в росії за обсягом торгів Мосбіржа, Національний розрахунковий депозитарій (НРД), Національний кліринговий центр (НКЦ), СПБ Біржа та низка банків.

Крім того, санкції торкнулися голови Мосбіржі Юрія Денісова та засновника Kismet Capital Group Івана Тавріна (групі належить «Авіто»), співвласника «Групи Астра» Дениса Фролова та власника групи S8 Capital Армена Саркісяна та інші.

Також під обмеження потрапили компанії з Китаю, Киргизії, Туреччини, Ізраїлю, ЦАР та ОАЕ, які допомагали рф обходити чинні санкції.

Нагадаємо, напередодні Сполучені Штати запровадили санкції проти 33 осіб та більш ніж 300 компаній, які допомагають росії обходити чинні обмеження. Серед них булиф фінансові інститути, які виступають посередниками при торгах доларами на російському валютному ринку — Московська біржа, Національний кліринговий центр та Національний розрахунковий депозитарію.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

Без росії і Китаю: як проходитиме Саміт миру та чого від нього очікувати