Служба безпеки Швеції підтвердила диверсію на «Північних потоках»

Служба безпеки Швеції підтвердила, що вибухи на газопроводах «Північний потік — 1» і «Північний потік — 2» спричинені диверсією.

Про це йдеться у заяві відомства. 

За його словами, на місці злочину виявили сліди вибухових речовин.

«Під час огляду місця злочину, який проводився на місці в Балтійському морі, було зроблено значні вилучення, і цей район був ретельно задокументований. Проведений аналіз показує сліди вибухових речовин на кількох знайдених сторонніх предметах. Робота з розширеного аналізу продовжується, щоб можна було зробити більше переконливі висновки про інцидент», — заявили у шведській прокуратурі. 

Прокурор додав, що розслідування «дуже складне та всеосяжне». Попередній аналіз має показати, чи можна когось притягнути до кримінальної відповідальності.

27 вересня стало відомо, що газопроводи зазнали значних пошкоджень, імовірно, у результаті диверсії. Спочатку було відомо про три витоки газу, однак 29 вересня берегова охорона Швеції виявила ще один. Два витоки знаходяться у шведській економічній зоні і ще два — у датській.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

З’явилися перші фото та відео пошкодженої труби «Північного потоку-1»