Смерть чоловіка на Житомирщині після візиту до ТЦК: поліція відкрила справу

Поліція відкрила нову справу через смерть 32-річного Сергія Ковальчука на Житомирщині, який помер у лікарні після візиту до ТЦК. Досудове розслідування проводиться за ч. 1 ст. 115 Кримінального кодексу України — умисне вбивство. Про це повідомила Житомирська спеціалізована прокуратура у сфері оборони Центрального регіону.

Чоловіка зранку 28 травня забрали до ТЦК для проходження ВЛК. Вже наступного ранку його відвезли у тяжкому стані до районної лікарні. Лікарі поставили діагноз «закрита черепно-мозкова травма, лінійний перелом тім'яної кістки, правобічна внутрішньочерпна гематома, вогнищевий забій головного мозку, дифузний забій головного мозку, перелом нижньої щелепи, пневмонія, спричинена аспірацією їжі або блювотними масами». 2 червня він помер.

Родичі стверджують, що чоловіка побили у ТЦК. Натомість у військкоматі заявили, що причиною смерті стали травми отримані внаслідок епілептичного нападу, спричиненого зловживанням алкоголем. Там стверджували, що слідчо-оперативна група на місці інциденту кваліфікувала подію як самокаліцтво. У поліції ж спочатку відкрили справу за статтею 128 ККУ — «Необережне тяжке або середньої тяжкості тілесне ушкодження».

5 червня під ТЦК у місті Баранівка, куди привезли чоловіка для проходження ВЛК, відбувся мітинг. На нього прийшли близько 100 осіб — переважно жінки.

Ввечері голова Житомирської ОВА Віталій Бунечко повідомив, під час наради з питань мобілізації дав вказівку провести неупереджене розслідування смерті військовозобов’язаного. Також було прийнято рішення відсторонити на час слідства начальника ТЦК у Баранівці.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

Сергій Жадан долучається до лав Нацгвардії (фото)