Смертельне ДТП з кортежем Ярославського. Главу поліції Харківщини звільнили, у бізнесмена провели обшуки (відео)
УНІАН

Після того, як ввечері 9 лютого кортеж харківського бізнесмена Олександра Ярославського насмерть збив людину, звільнили главу поліції Харківщини. А у самого бізнесмена провели обшуки.

Сhas News зібрав все, що треба знати по цій справі на ранок п’ятниці, 11 лютого.

Про звільнення начальника поліції Харківської області Станіслава Перліна повідомив міністр внутрішніх справ Денис Монастирський. Він заявив, що справу могли сфальсифікувати.

«До відповідальності за смерть людини буде притягнутий тільки той, хто був за кермом! Щойно ухвалив рішення про звільнення начальника поліції Харківскої області Станіслава Перліна. Також буде розслідувано спробу фальсификації справи щодо ДТП з кортежем відомого бізнесмена Олександра Ярославського», — написав Монастирський.

Міністр пояснив, що слідчі подали до прокуратури Харківської області підозру за скоєння резонансної ДТП, яку склали на особу, яка прийшла вранці і заявила, що саме вона була за кермом авто, на якому було скоєне смертельне ДТП. Проте з’ясувалось, що ця особа під час ДТП перебувала в іншому місці.

Після того, як кортеж Олександра Ярославського насмерть збив людину, в ЗМІ з’явилась інформація, що бізнесмен міг сам знаходитись за кермом.

До того ж в четверг вдень Ярославський поспіхом залишив Україну і чартером вилетів у Лондон. Майже весь день бізнесмен і його пресслужба не коментували інцидент.

Лише згодом Ярославський дав коментар, в якому заявив, що в час, коли сталось ДТП, «спав удома і вранці тільки дізнався про це».

Ввечері з’явилась і заява пресслужби компанії Ярославського DCH. 

«За кермом автомобіля з номерними знаками, виявленими на місці ДТП, був водій, який працює в одній із допоміжних служб DCH. Вночі, прямуючи до Харкова для паркування автомобіля, він в умовах обмеженої видимості здійснив наїзд на перешкоду, характер якої під час руху не розпізнав. Вранці було виявлено факт відсутності номерного знака, а також з'ясували інші обставини справи. Уповноважені співробітники повідомили поліцію, і водій одразу прибув до відділення для допиту. В даний час він співпрацює зі слідством і очікує на оприлюднення запобіжного заходу», — заявили у DCH.

Водночас джерела видання «УП» повідомили, що жертву ДТП переїхали обидва авто кортежу Ярославського, а сам бізнесмен також перебував в одній з машин.

Також з’явилось відео з проїздом кортежу.

У п’ятницю зранку у поліції Харківської області повідомили, що вже провели обшуки в будинку і в готелі Ярославського, а також у людини, яка заявила про свою причетність до ДТП.