Sony представила голографічний дисплей, який не потребує 3D-окулярів
The Verge

Sony представила оригінальний голографічний дисплей, на якому можна переглядати 3D-моделі без використання додаткової гарнітури. Компанія розкрила подробиці про фірмову технологію й показала, як вона виглядає в реальності, а також оголосила ціну просунутого пристрою.

Вартість 3D-дисплея Sony становить $5000, дата початку продажів новинки буде оголошена пізніше.

Новий дисплей просторової реальності від Sony не є новою ідеєю, стверджує видання The Verge. Це лише найновітніша спроба галузі створити так званий «голографічний дисплей» для творців контенту у всьому світі, які хотіли б бачити свої цифрові об'єкти та конструкції у фізичному просторі. Коштує апарат $5000  — для порівняння, 15.6-дюймовий 4K дисплей Looking Glass коштує $3000 і дозволяє кільком людям одночасно бачити голографічні зображення.

Але Sony заявляє, що поєднання високошвидкісної камери для відстеження обличчя та очей, алгоритмів реального часу та надзвичайно точних, прискіпливо відрегульованих, лінз забезпечує чіткіше зображення, ніж будь-який попередній дисплей.

Особливістю дисплея Sony з маркуванням Spatial Reality стали спеціальні датчики, які в режимі реального часу відстежують погляд користувача і будують відповідну перспективу 3D-об'єктів, не вимагаючи VR-гарнітури. Новинку фірма позиціонує як зручне рішення для 3D-дизайнерів і проєктувальників, які хочуть побачити результат своєї роботи «наживо».

Вперше нові SR-дисплеї були показані на виставці CES 2020. Діагональ новинки складає 15,6 дюйма при частоті 4K. Конструкція екрану передбачає розміщення мікролінз, які автоматично розділяють екран на області для правого і лівого ока, тим самим створюючи ефект стереоскопічного зображення.

Представники Sony відзначають, що для коректної роботи SR-дисплеїв необхідно використовувати потужний ПК — конфігурація повинна включати процесор класу Intel Core i7 і графічний прискорювач NVIDIA RTX 2070 Super або більш потужну модель. Причина високих системних вимог полягає в необхідності синхронного рендерингу двох зображень з 2K-частотою.

Майбутнє вже тут – читайте матеріал Chas.News про те, що Сінгапур першим у світі офіційно впроваджує ідентифікацію особи за обличчям. Біометрична технологія вводиться державою на національному рівні.

 

У США створили технологію відеодзвінків через голограми