Спалах «Омікрону» в Україні. КМДА радить перевести працівників на роботу «з дому»
Unsplash

Роботодавцям у Києві рекомендують перевести працівників на дистанційну роботу на тлі поширення штаму «Омікрон».

Про це повідомляє Наш Київ з посиланням на Ганну Старостенко, заступницю голови КМДА.

«Місто радить роботодавцям за можливості перевести працівників на дистанційний режим роботи. У разі, якщо це неможливо, необхідно провітрювати приміщення якомога частіше, слідкувати за дотриманням маскового режиму та соціальної дистанції. А в разі появи перших симптомів застуди — залишатися вдома», — зазначила Старостенко.

Вона зауважила, що такі заходи можуть значно знизити швидкість розповсюдження вірусу серед населення столиці.

Також додали, що штам коронавірусу «Омікрон» швидко поширюється в закритих приміщеннях. Знизити ризик інфікування там можна лише дотримуючись основних санітарних правил: дотримання маскового режиму, дистанції та гігієни рук (часте миття і обробка дезінфектором).

Головний санлікар Ігор Кузін прогнозує, що в лютому коронавірус можуть виявляти у 59 тис. українців щодня. РНБО прогнозує пікові показники захворюваності на 20-25 лютого.

Раніше Chas News писав, що українське Міністерство охорони здоров’я оприлюднило список основних симптомів коронавірусного штаму «Омікрон».

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини та публікує дивовижні історії. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити. 

Івано-Франківська область переходить до «червоної» зони. Назвали дату