Спецслужби рф, ймовірно, готують теракти проти власного населення — розвідка

Російські спецслужби, ймовірно, готують теракти на території своєї країни, аби звинуватити у цьому Україну.

Про це повідомляє Головне управління розвідки.

«Військкомати на території Росії розповсюджують «пам’ятки» для місцевих жителів в яких звинувачують українські спецслужби в плануванні та проведенні терористичних актів проти мирного населення. Начебто «диверсанти» викладають на дорогах, лавках і в кущах заміновані телефони, гаманці, планшети. І що подібним чином можуть бути заміновані навіть дитячі речі», — йдеться у повідомленні.

Розвідка відзначає, що «страшилки», які поширює росія, є відображенням реальних дій росіян на тимчасово окупованих територіях України, оскільки після звільнення наших земель від окупантів було виявлено багато замінованих предметів, побутових приладів, дитячих іграшок.

«Імовірно російські спецслужби таким чином готують підґрунтя для проведення провокацій з подальшим звинуваченням України», — додають в ГУР.

Раніше повідомлялось, що окупанти створюють інформаційні умови, щоб виправдати свій відступ на Херсонщині, для цього вони хочуть атакувати Каховську гідроелектростанцію під чужим прапором.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

Війна в Україні може закінчитись до кінця весни 2023 року — Буданов