Спільний  месенджер. Facebook робить крок до об’єднання з Instagram

Компанія Facebook Inc оголосила, що почне замінювати службу прямого обміну повідомленнями в Instagram версією своєї програми Messenger. Це —  перший важливий крок до поєднання обміну повідомленнями в наборі програм корпорації.

Цей крок дозволяє користувачам кожного додатка знаходити, надсилати повідомлення та утримувати відеодзвінки з контактами з іншого, не завантажуючи відразу обидві програми, повідомляє Reuters.

Компанія також представила такі функції, як індивідуальні емоджі та теми, які були основними в месенджері, але раніше не були доступні в мінімалістичному продукті обміну повідомленнями Instagram, а також нові функції, зокрема зникаючі повідомлення.

Якщо користувачі приймуть оновлення, піктограма обміну повідомленнями в Instagram зміниться на логотип Messenger. Користувачі Instagram, у яких раніше не було змоги пересилати повідомлення, в месенджері зможуть це робити максимум до п'яти людей одночасно.

«Метою цієї діяльності є досягнення точки, коли ми щось будуємо один раз, а потім це працює в усіх [додатках], тож нам не потрібно повторювати одне й те ж кілька разів», — сказав керівник Messenger Стен Чудновський.

Запуск об’єднання платформ розпочнеться у середу у кількох незазначених країнах, а найближчим часом — у всьому світі.

Марк Цукерберг вперше оголосив про концепцію обміну повідомленнями між додатками на початку року. Зрештою, компанія прагне інтегрувати до своїх соцмереж WhatsApp і розширити наскрізне шифрування для всіх трьох служб.

Цей крок, ймовірно, буде фігурувати в антимонопольних обговореннях щодо придбання компанією Facebook Instagram та WhatsApp, які є предметом кількох справ.

Експерти з питань антимонопольного права висловлювали занепокоєння тим, що оголошене об'єднання додатків може ускладнити розділ компанії на частини регуляторами.

Тим часом компанія Facebook всередині своєї основної соцмережі запустила додаткову — тільки для студентів. Називається вона Facebook Campus. Це символічно і виглядає поверненням до витоків.