Співробітники Facebook з Росії бояться повертатись в країну

Росіяни, які працюють в закордонних офісах корпорації Meta (їй належить Facebook), бояться повертатися в країну. За словами журналістки Фаріди Рустамової, яка посилається на власні джерела всередині компанії, в Meta може налічуватися до 2 тис. росіян. При перетині кордону при поверненні в країну їм може загрожувати кримінальна відповідальність – за співробітництво з екстремістською організацією.

У Meta у Варшаві є офіс, який займається російським сегментом соцмережі, решта програмістів та менеджерів знаходяться в різних країнах – США, Великобританія, Ірландія. Частина з них вирішила звільнитись з компанії, щоб позбавити потенційних проблем себе та своїх сімей.

Поки співробітникам Meta кримінальна відповідальність не загрожує, бо рішення суду ще не вступило в силу, і у компанії є місяць на подачу апеляції. У VC.RU цитують адвокату, що представляла Meta в російському суді і та повідомила, що поки юристи не ознайомляться з повним текстом рішення суду, і лише тоді вони зможуть зрозуміти його зміст та наслідки.

Нагадаємо, що найбільша соціальна платформа була визнана екстремістською організацією, проте рішення російського суду про визнання Meta екстремістською організацією так і не було опубліковане, бо воно стосується безпеки держави.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

Російським компаніям не розкажуть про «дірки» в софті