Співробітники ФСБ затримали українського консула
iStock

16 квітня Федеральна служба безпеки Росії затримала консула Генерального консульства України Олександра Сосонюка.

Про це повідомила пресслужба ФСБ.

ФСБ затримала у Санкт-Петербурзі консула Генконсульства України нібито за отримання закритої інформації з баз даних правоохоронних органів РФ і ФСБ. Діяльність затриманого «ворожа по відношенню до Росії і не сумісна зі статусом дипломатичного працівника».

«Федеральною службою безпеки Російської Федерації 16 квітня 2021 року в місті Санкт-Петербурзі в ході зустрічі з російським громадянином при отриманні інформації закритого характеру, що міститься в базах даних правоохоронних органів і ФСБ Росії, затриманий на місці злочину український дипломат — консул генерального консульства України в  місті Санкт-Петербурзі Олександр Сосонюк», — йдеться у повідомленні.

У МЗС України пообіцяли вже незабаром визначитися, як відреагувати на затримання Олександра Сосонюка. Про це речник міністерства Олег Ніколенко розповів у коментарі «Українській правді». 

«Чергова провокація на тлі дестабілізаційних дій Росії. Російські правоохоронці затримали співробітника генерального консульства України в Санкт-Петербурзі на кілька годин. Зараз він знаходиться в українській дипустанові. Обставини затримання з'ясовуються. Ближчим часом українська сторона визначиться з формою реагування на вказану провокацію з урахуванням існуючої практики», — наголосив він.

Chas News повідомляв, що СБУ повідомила підозру в держзраді проросійському «експерту» з «телеканалів Медведчука».

Кораблі ФСБ Росії влаштували провокацію на Азовському морі — експерт