Співзасновник шведської Amnesty International покинув організацію через незгоду зі звітом про ЗСУ

Пер Вестберг, письменник та співзасновник шведського підрозділу Amnesty International заявив, що покидає свою посаду через скандальний звіт організації про Збройні сили України. 

Про це повідомило видання Svenska Dagbladet.

«Я належу до організації вже майже шістдесят років. З важким серцем через заяви Amnesty щодо війни в Україні я закінчую свою довгу і плідну співпрацю», — заявив Вестберг.

І додав, що на початку свого існування компанія працювала над звільненням політв'язнів, однак поступово «розширила свій мандат».

Пер Вестберг: що про нього відомо

Пер Вестберг у 1963 році став засновником шведської філії Amnesty International.

У 1976–1982 роках був головним редактором найбільшої щоденної газети Швеції Dagens Nyheter.

Вестберг також є членом комітету Нобелівської премії з літератури. 

Нагадаємо, 4 серпня правозахисна організація Amnesty International заявила у своєму звіті, що українські військові наражають на небезпеку цивільне населення, створюючи бази і розміщуючи озброєння в житлових районах, у тому числі в школах і лікарнях, під час оборони від повномасштабного російського вторгнення.

Українські політики, дипломати та блогери майже одностайно засудили висновки Amnesty International. Авторів звіту звинуватили у свідомому чи ненавмисному підіграванні російській пропаганді.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

Amnesty International у звіті про ЗСУ використали свідчення людей під тиском