Справа Ігоря Гринкевича: слідчі завершили розслідування, справу невдовзі скерують до суду

Правоохоронці завершили досудове розслідування щодо львівського бізнесмена Ігоря Гринкевича, якого підозрюють в оборудках із закупівлями одягу та білизни для ЗСУ.

Про це повідомили у Державному бюро розслідувань.

Ім’я фігуранта правоохоронці не називають, однак з обставин справи зрозуміло, що йдеться саме про Гринкевича.

Слідчі встановили, що у 2023 році Гринкевич дізнався про порушену проти нього справу за фактом оборудок із закупівлями одягу та білизни для ЗСУ, а згодом вирішив дати хабаря працівнику ДБР, щоб уникнути кримінальної відповідальності.

Крім того, у такий спосіб бізнесмен хотів здобути сприяння у поверненні вилученого майна на території митного поста «Чайки» Київської митниці.

Однак посадовець ДБР повідомив про пропозицію хабаря своєму керівництву. Тож коли Гринкевич призначив зустріч у ресторані та передав сумку з $500 тис., його відразу затримали.

Наразі адвокати Гринкевича ознайомлюються з матеріалами досудового розслідування, після чого його передадуть до суду.

Справа Гринкевичів: що відомо

За даними слідства, бізнесмен Ігор Гринкевич організував схему злочинного заробітку на ЗСУ. Його компанії виграли 23 тендери на постачання Міноборони одягу на понад 1,5 млрд грн, однак у результаті надали товар поганої якості, або взагалі не виконали контракти. Збитки державі оцінили в понад 1 млрд грн.

29 грудня 2023 року Гринкевича-старшого затримали при спробі дати слідчому ДБР хабар у розмірі $500 тис. А 22 січня в Одесі затримали його сина Романа Гринкевича.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

Гринкевичі збудували у Львові маєток на 600 кв. м та «прихопили» міську землю (фото)