Справа «Приватбанку». Суд залишив під вартою екстопменеджера установи
Facebook / Владимир Яценко

Вищий антикорупційний суд (ВАКС) залишив першого ексзаступника голови правління «Приватбанку» Володимира Яценка під вартою.  

Про це стало відомо під час засідання суду.

Запобіжний захід діятиме до 22 квітня 2021 року включно. Альтернативою арешту суд визначив заставу у розмірі 52 млн 210 тис. грн. Прокурори ж вимагали для нього заставу в розмірі 137 млн грн.

Адвокати запевнили, що Яценко вилетів з Дніпра у Відень на плановий огляд у лікаря. Проте вони не назвали діагноз свого підзахисного. За їхніми словами, довідку видав австрійський лікар ще 2 лютого.

Офіс генпрокурора розслідуватиме «злив» інформації про підозру Яценку

Сторона захисту каже, що Яценко планував повернутися до України, оскільки 25 лютого він з дружиною та дітьми мав летіти відпочивати на Мальдіви. Адвокати надали квитки і ваучери на відпочинок. Він мав тривати до 13 березня.

На думку адвокатів, усе це «повністю розструктовує твердження прокурорів про те, що Яценко хотів втекти з України». Поїздка до лікаря у Відні мала бути дванадцятою протягом останніх років.

Сторона захисту каже, що «літаки так швидко не замовляються». Захисники підкреслили, що політ на 22 лютого замовили днем раніше. Сам Яценко наголосив, що від початку карантину завжди користувався лише орендованими літаками.

Адвокати додали, що у Яценка є певні хвороби серця. Вони зазначали, що він знаходиться в групі ризику через COVID-19.

Chas News повідомляв, що фігурант справи «Приватбанку» намагався вилетіти з України на літаку Коломойського

Напередодні Офіс генпрокурора повідомив про підозру ексголові правління «Приватбанку» Дубілету. 

У Борисполі посадили літак з топфігурантом справи «Приватбанку», який хотів утекти — ЗМІ