Справа «Приватбанку». ВАКС залишив без змін запобіжний захід для затриманого Яценка — арешт із правом застави

Апеляційна палата Вищого антикорупційного суду залишила без змін запобіжний захід у вигляді арешту з можливістю внесення застави експершому заступнику голови правління «Приватбанку» Володимиру Яценку. Його слідчі підозрюють у розтраті 136,89 млн грн.

«Апеляційні скарги захисників підозрюваного Яценка на ухвалу ВАКС про застосування запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою відносно Яценка залишити без задоволення. Ухвалу Вищого антикорупційного суду від 25 лютого 2021 року залишити без змін», — сказала суддя.

Також суд відмовив у задоволенні апеляційної скарги сторони захисту про визнання незаконним затримання Яценка, повідомляє УНН.

Передісторія

Як ми писали раніше, детективи НАБУ 22 лютого повідомили, що в міжнародному аеропорту «Бориспіль» екстрено посадили літак із Яценком, коли він намагався втекти.

Йому і ще двом колишнім топменеджерам «Приватбанку» повідомили про підозру у розтраті понад 136,89 млн грн.

Раніше Вищий антикорупційний суд відправив Яценка під варту на 60 днів із можливістю внесення застави у розмірі 52 млн 210 тис. грн.

Наступного дня стало відомо, що підозрюваним у цій справі є також Дубілет. До націоналізації банку в 2016 вони обіймали посади першого заступника голови правління та голови правління групи «Приват». Гороховський, Шмальченко і Ковальов були членами правління банку.

25 лютого Яценко вийшов на свободу під солідну заставу.

Печерський райсуд за сприяння ГПУ готує рішення про зміну підслідності справи — її хочуть забрати в НАБУ.

2 січня 2020 року Госпсуд Києва відкрив провадження за позовами низки екстопменеджерів та ексакціонерів «Приватбанку» про визнання недійсними договорів про придбання акцій, які були укладені в грудні 2016 року під час націоналізації банку. Серед позивачів є й Яценко, який володів міноритарним пакетом акцій фінустанови розміром 0,3%.

Chas News повідомляв, що Верховний Суд не застосував «антиколомойський закон» у справі Суркісів та «Приватбанку».

Літак Коломойського пішов на посадку