Верховний Суд не застосував «антиколомойський закон» у справі Суркісів та Приватбанку
Pixabay

Суд ухвалив, що в справі Суркісів проти Приватбанку клопотання НБУ слід скасувати, бо «провадження підлягає закриттю на інших підставах».

Про це йдеться в рішенні Верховного Суду.

«Доводи [НБУ про застосування «антиколомойського закону» для закриття справи] слід відхилити, оскільки провадження у цій справі підлягає закриттю на інших підставах», — повідомляє пресслужба суду. 

Велика палата Верховного Суду не застосувала норми закон № 590-ІХ у справі про списання 1 млрд грн депозитів сім'ї бізнесменів Григорія та Ігоря Суркісів внаслідок націоналізації Приватбанку.

Своїм позовом Суркіси намагалися скасувати постанову НБУ №105, в частині, де регулятор визнає їх пов'язаними з ексвласником Приватбанку Ігорем Коломойським. Нагадуємо, Ігор Суркіс спільно з Коломойським володіє медіахолдингом «1+1».

Передісторія

25 лютого Печерський районний суд зобов'язав Приватбанк виплатити депозити офшорним компаніям братів Суркісів на суму понад $200 млн.

2 вересня Печерський районний суд Києва задовольнив позов офшорних компаій братів Суркісів до державного Приватбанку про обслуговування депозитів, конвертованих у капітал банку під час націоналізації. Позивачі оцінюють заборгованість у $350 млн.

Раніше ми писали, що Верховний Суд заблокував стягнення з Приватбанку на користь Суркісів. 

Суркіси vs Приватбанк. Малюська пояснив, що не так з рішенням Печерського райсуду