Справа Тандира: обвинувальний вирок скерували до суду

21 серпня Київська міська прокуратура направила до суду обвинувальний акт щодо голови Макарівського районного суду Олексія Тандира, який насмерть збив нацгвардійця на блокпосту у Києві.

Його обвинувачують у порушенні правил безпеки дорожнього руху у стані алкогольного сп’яніння, що спричинило смерть потерпілого. Тандиру загрожує від 5 до 10 років в'язниці з позбавленням права керувати транспортними засобами на строк від п’яти до десяти років.

Також, за клопотанням прокуратури підозрюваному продовжено термін дії запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою без можливості внесення застави до 09 вересня 2023 року включно.

Нагадаємо, 25 травня 2023 року о 23:55 Тандир збив 23-річного нацгвардійця Вадима Бондаренка. Військовослужбовець загинув на місці від отриманих травм.

З 27 травня суддя знаходиться під арештом. При цьому Тандир заперечує, що перевищував швидкість і був пяним. На місці аварії він відмовився добровільно здати тести на алкоголь і біоматеріали на аналіз у нього взяли лише згодом за рішенням суду. Тоді він, щоби сфальсифікувати результати, здав замість сечі воду і слину.

Проте експертизи усе одно підтвердили, що Тандир перебував у стані алкогольного сп'яніння і істотно перевищив швидкість.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

Здав слину замість сечі: суддя Тандир намагався обдурити експертизу на алкоголь