Спроба самогубства в ТЦК на Закарпатті: у військкоматі назвали причину

У Закарпатському обласному військкоматі заявили, що не били хлопця, який нібито після цього намагався накласти на себе руки.

Про це йдеться в заяві ТЦК та СП.

Там нагадали, що до Хустського ТЦК Євгенія Хабарова доставили прикордонники після того, як він намагався незаконно втекти з України.

Під час проходження ВЛК, хлопець сказав, що не довіряє цій комісії, тому його перевели до ТЦК у Хусті. Там він поводив себе «неадекватно» і у вбиральні роти охорони спробував накласти на себе руки.

Пізніше черговий роти знайшов хлопця у туалеті непритомним зі слідами крові. Йому надали домедичну допомогу, а потім відправили до лікарні.

Медики встановили, що хлопець був в істеричному стані, який могло викликати вживання наркотиків. Крім того, у нижній білизні Хабарова виявили пластину «Гідазепаму», який використовують при невротичних, психопатичних астеніях. У пластині було 5 таблеток з 10.

«Зі всією відповідальністю заявляємо, що жодної фізичної сили до громадянина Хабарова Є.В. співробітниками РТЦК не вживалося. Подряпини на обличчі військовозобов’язаного Хабарова Є.В. не свідчать про фізичну наругу над ним, ці рани Хабаров міг заподіяти собі сам з метою симуляції», — наголосили у ТЦК.

Нагадаємо, раніше його дівчина заявила, що це сталось через побої з боку працівників ТЦК. У військкоматі хлопця нібито принижували, били, знущалися, викрали особисті речі та документи.

Також, за її словами, прикордонники викрали чоловіка з готелю, звідки повезли до пункту пропуску «Вилок», а не коли він намагався перетнути кордон.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.