США обмежать видачу віз відповідальним за ухвалення закону про «іноагентів» у Грузії

США обмежить видачу віз для грузинів, які причетні до підриву демократії у Грузії, тобто ухвалення закону про «іноагентів» і розгону мирних протестів. Під обмеження потраплять і родини таких громадян.

Про це повідомляє пресслужба Держдепу США.

«Будь-кого, хто підриває демократичні процеси чи інститути в Грузії, зокрема напередодні, під час і після виборів у Грузії в жовтні 2024 року, можуть визнати непридатним для отримання візи у США», — наголосили там.

У США вважають, що правляча партія «Грузинська мрія» розробила й ухвалила закон про «іноагентів», який пригнічує реалізацію свободи асоціації та вираження поглядів, перешкоджає незалежним медіа.

Також Вашингтон побачив «явні ознаки кампанії залякування та застосування насильства» для придушення мирного інакомислення. Усе це разом, як зазначають у Держдепі, підриває демократію Грузії, фундаментальні свободи грузинського народу і суперечить давно проголошеній меті Грузії — євроатлантичної інтеграції та стратегічному партнерству зі Штатами.

У своїй заяві державний секретар США Ентоні Блінкен наголосив, що Вашингтон перегляне двосторонню співпрацю між США та Грузією, враховуючи кроки останньої.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

Євросоюз закликав Грузію відкликати закон про «іноагентів»