США радять американцям уникати подорожей до України через загрозу російських військових дій та COVID-19
Getty Images

Державний департамент США продовжує радити громадянам Сполучених Штатів переглянути плани подорожей до України через посилення загроз з боку РФ та COVID-19.

Відповідне повідомлення сьогодні розміщено на сайті Держдепартаменту.

«Держдепартамент продовжує радити громадянам США переглянути поїздки в Україну через посилення загроз з боку Росії», — йдеться у повідомленні. 

Громадянам США також нагадують, що повідомлення про подальшу незвичайну військову активність Росії поблизу кордонів України та в окупованому Криму продовжуються, а безпекові умови можуть змінитися без попередження.

Крім того, 24 січня з України виїде кілька сотень дипломатів США.

«Ми продовжуємо підтверджувати нашу підтримку українського народу і робимо нинішній крок, бо віддані одному з найвищих пріоритетів Держдепартаменту — безпеці наших дипломатів та американського народу.

Сполучені Штати підкреслюють, що посольство США в Києві залишається відкритим для регулярної роботи.

Аналогічно, ми наголошуємо, що рішення про санкціонований/обов'язковий від'їзд жодним чином не вплине на нашу відданість пошуку дипломатичного рішення щодо глибоко тривожного нарощування сил Росії в Україні та навколо неї», — зазначають у заяві посольства США в Україні.

Раніше CNN повідомляв, що посольство США в Україні звернулося до Держдепартаменту з проханням дозволити частині співробітників та їхнім сім'ям залишити Україну.

Співрозмовник телеканалу, близький до уряду України, повідомив, що Вашингтон інформував Київ, що евакуація сімей дипломатів можуть розпочатися вже цього тижня.

Такі заяви лунають на тлі скупчення російських військ на кордоні з Україною та загрози вторгнення РФ. Раніше Джо Байден заявляв, що Росія може напасти на Україну, але зіткнеться з катастрофічними наслідками.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини та публікує дивовижні історії. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

80 тонн американської зброї. До України прибула військова допомога від США