США раніше наклали такі ж санкції, як щодо Коломойського, на Кадирова і «всесильного» молдовського олігарха
УНІАН

США застосували до Ігоря Коломойського санкції, під якими вже перебуває глава Чечні Рамзан Кадиров і ексгосподар Молдови Влад Плахотнюк.

Про це повідомляє «Європейська правда».

Коломойського додали у список за персональним рішенням Ентоні Блінкена, очільника Держдепу США.

Ця спрощена процедура була вперше застосована лише у 2018 році. Конгрес США дав Держдепартаменту право швидко накладати санкції проти чинних або колишніх державних посадовців по всьому світу. Але в разі, якщо очільники американських дипломатів вважають цю людину причетною до корупції та розкрадання держвласності, або до масштабних порушень прав людини. Цей механізм у документах згадують за номером розділу конгресового рішення, де він описаний — 7031(с).

Загальна кількість іноземців, яких США покарали за процедурою 7031(с), складає близько 200 людей. Переважно вони з держав Африки, Азії та Південної Америки.

Під цими санкціями перебуває донедавна всесильний молдовський олігарх Влад Плахотнюк, якого вважали «господарем Молдови» до 2019 року. Тоді він під тиском США втік з країни.

Процедуру 7031(с) застосували також до болгарського судді Андона Міталова, який дозволив втекти від в'язниці російському шпигуну, колишньому болгарському парламентарю Миколі Малінову. У списку є також щонайменше двоє громадян Росії, а саме чеченців — Рамзан Кадиров та його соратник Муслім Кучієв. А ще — кілька сербських та просербських посадовців з балканських держав.

П’ятниця-санкція. Що чекає на Ігоря Коломойського після рішення Держдепу США