США рекомендують авіакомпаніям обережно літати над Україною й РФ
iStock

Федеральна авіаційна адміністрація Департаменту транспорту США рекомендувала американським авіакомпаніям обережно літати над територіями України і Росії через нарощування російських військ вздовж українських кордонів.

Про це повідомила Державіаслужба України.

«FAA рекомендує експлуатантам своїх повітряних суден виявляти особливу обережність при виконанні польотів з/в/над частинами Московського РПІ (району польотної інформації — Прим. ред.) (UUWV) та РПІ Ростов-на-Дону (URRV) в межах 100 морських миль від РПІ Дніпра (UKDV), РПІ Сімферополь (UKFV) і РПІ Київ (UKBV) (зокрема частину Киівського верхнього району польотної інформації (UIR) (UKBU) у горизонтальних межах з РПІ UKDV, UKFV і UKBV))», — йдеться у повідомленні.

«NOTAM А0013/21 рекомендує зареєстрованим в США авіакомпаніям і повітряним суднам дотримуватися також обережності при плануванні польотів у РПІ Дніпра (UKDV), РПІ Сімферополь (UKFV) і РПІ Київ (UKBV) (включаючи частину Киівського верхнього району польотної інформаціі (UIR) (UKBU) у горизонтальних межах з РПІ UKDV, UKFV і UKBV)», — додали у Державіаслужбі України.

Українська сторона готова надавати повну інформацію стосовно стану аеронавігаційного обслуговування та безпеки польотів в Україні задля скоординованих дій у майбутньому.

У службі нагадали, що з метою забезпечення безпеки польотів цивільних літаків у повітряному просторі під відповідальністю України є певні обмеження, які діють з 2014 року і пов’язані з агресією РФ на сході країни і тимчасовою окупацією Криму.

«Весь інший повітряний простір під відповідальністю України наразі є безпечним і доступним для планування і виконання польотів повітряних суден цивільної авіації. В Україні діє спеціальна процедура раннього попередження про загрози для цивільної авіації з метою негайноі реакції на виявлені та потенційні загрози, що виникають в зоні конфліктуНебезпеки для цивільної авіації немає», — підсумували у службі.

Chas News повідомляв, що Британія відправить два бойових кораблі до Чорного моря на знак підтримки України.

Росія в Криму побудувала новий військовий табір — ЗМІ