США шукають протикорабельні ракети для України — ЗМІ

США та союзники ведуть роботу над тим, щоб якнайшвидше передати Україні протикорабельні ракети.

Про це повідомляє «Голос Америки» з посиланням на високопоставленого американського чиновника у Білому домі.

За словами посадовця, США працює над тим, щоб допомогти Україні покращити прибережну оборону.

«У межах цих зусиль ми надаємо Україні безпілотні судна берегової оборони. Ми також співпрацюємо з союзниками та партнерами щодо надання Україні протикорабельних ракет і систем. Ми щодня постійно спілкуємося з українцями щодо їхніх потреб», — сказав він.

Напередодні республіканець Мітч Макконнелл під час виступу у Сенаті США заявив, що США повинні надсилати більш потужну зброю в Україну.

«Оскільки Росія посилає бойову міць на фронт, українським солдатам потрібно більше зброї. Їм потрібна потужніша зброя. І їм потрібна зброя більшої дальності, щоб безпечно протистояти наступальним силам Росії», — сказав Макконнелл.

Макконнелл також закликав адміністрацію президента США пояснити, чи продовжить вона надавати Україні ракети більшої дальності та чи надасть протикорабельні ракети, щоб українці могли відповісти на російські загрози чорноморським портам та експорту врожаю зернових.

Раніше головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний показав, як працюють самохідні гаубиці М109А3, надані Норвегією, що вже на передовій та знищують ворога.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

Росія битиме по об'єктах, які раніше не чіпала, якщо Україна отримає далекобійні ракети — путін