США та НАТО не врахували важливі для Росії питання у відповіді на вимогу «гарантій безпеки» — Путін
Getty Images

Володимир Путін, президент РФ, заявив, що у своїй відповіді на вимогу «гарантій безпеки» для Росії НАТО та США не врахували питання, важливі для Москви. 

Про це російський лідер заявив під час розмови з Еммануелем Макроном, президентом Франції.

Путін зазначив, що РФ уважно розгляне отримані від НАТО та Штатів документи, а потім буде визначатися з подальшими діями.

Однак президент Росії також зауважив, що у відповідях США та НАТО не були враховані такі ключові для РФ питання, як нерозширення Альянсу, відмова від розташування ударних систем озброєнь біля кордонів РФ та повернення блоку в Європі на позиції 1997 року.

«Проігнороване й ключове питання: як США та їхні союзники планують виконувати зафіксований в базових документах ОБСЄ та Росія — НАТО принцип неподільності безпеки, який передбачає, що ніхто не повинен укріплювати свою безпеку за рахунок безпеки інших країн», — пишуть на сайті Кремля.

Сполучені Штати та НАТО офіційно відповіли на вимоги «гарантій безпеки» для Росії 26 січня. Вони відмовилися відступати від свої основних принципів та заявили, що двері Альянсу залишаться відкритими для всіх країн.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини та публікує дивовижні історії. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

Загроза від РФ та стосунки з Байденом. Про що Зеленський розповів на зустрічі з іноземними журналістами