США ввели економічні обмеження проти Китаю
iStock

Уряд США запровадив торговельні санкції проти Китаю. Штати ввели обмеження проти понад півсотні організацій, які причетні до порушення прав людини, викрадення комерційної таємниці в США і експансії КНР в регіоні.

Про це повідомляє пресслужба Держдепу США, посилаючись на слова очільника відомства Майка Помпео.

«США вводять нові обмеження проти окремих суб'єктів діяльності, які підривають нашу національну безпеку і зовнішньополітичні інтереси. Зокрема, Міністерство торгівлі США додало 59 організацій з КНР до свого Переліку контролю експорту», — сказав чиновник.

Уряд вніс чотирьох суб'єктів в чорний список через надання уряду КНР матеріалів для ДНК-тестів та високотехнологічного обладнання. Такі дії порушили права людей в Китаї.

Ще 19 фігурантів опинилися у списку санкцій за причетність до викрадення комерційної таємниці американських корпорацій. Це підірвало зусилля США з протидії незаконному обігу ядерних та інших радіоактивних матеріалів, додав Помпео.

Штати запровадили окремі обмеження й проти ще 36 організацій за їхню діяльність протиправну діяльність. Вона пов'язана з експансією КНР в Південно-Китайському морі.

Chas News повідомляв, що США ввели обмеження візового режиму для членів Комуністичної партії Китаю.

США скасували п'ять програм культурних обмінів з Китаєм