США запроваджують нові санкції проти «Північного потоку-2»
Getty Images

США оголосили про рішення запровадити додаткові санкції у зв'язку з газопроводом «Північний потік-2».

Про це йдеться в офіційній заяві Держдепартаменту США.

Ентоні Блінкен, держсекретар США, заявив, що у санкційний список потрапила компанія Transadria Ltd та двох суден Marlin, які беруть участь у проєкті будівництва.

«Transadria Ltd. потрапить під санкції, а її судно Marlin буде визначено як заблоковане майно», — сказав Блінкен, не надавши деталей щодо другого судна.

Він підкреслив, що загалом адміністрація США вже наклала санкції на вісім осіб та визначила 17 їхніх суден як заблоковану власність відповідно до PEESA у зв'язку з «Північним потоком-2».

«Незважаючи на те, що адміністрація продовжує виступати проти трубопроводу «Північний потік - 2», у тому числі через наші санкції, ми продовжуємо працювати з Німеччиною та іншими союзниками та партнерами, щоб знизити ризики, які трубопровід створює для України та країн НАТО та ЄС на передовій, і дати відсіч шкідливій діяльності Росії, зокрема у енергетичній сфері», — заявив Блінкен.

Цього літа адміністрація Байдена відмовилась від санкцій проти «Північного потоку-2», мотивуючи це рішення необхідністю підтримувати добрі відносини з Німеччиною, яка була зацікавлена у запуску газопроводу.

Проте Німеччина тоді погодилася вжити заходів проти РФ, якщо Росія використовуватиме газ як зброю у своїх відносинах з Україною, але в угоді зі США не було конкретних критеріїв того, як це оцінюватиметься.

Раніше Chas News повідомляв, що українські політики та активісти написали Байдену листа через «Північний потік-2».

«Північний потік-2»: «зрада» або шанс для України?
Обговорили «Північний потік-2» і згадали Україну. Підсумки зустрічі Байдена та Меркель у Вашингтоні