Стали відомі деталі нової стратегічної угоди між Україною та Великобританією
Facebook / Офіс президента України

8 жовтня Україна та Великобританія підписали Угоду про політичне співробітництво, вільну торгівлю та стратегічне партнерство. Договір замінить Угоду про асоціацію у торгівлі з Британією після Brexit. У Міністерстві закордонних справ України розповіли деталі домовленостей між країнами. 

Про це стало відомо з Facebook-сторінки відомства. 

 

🇺🇦🇬🇧 Сьогодні у Лондоні Україна та Велика Британія підписали нову Угоду про політичне співробітництво, вільну торгівлю і...

Posted by Міністерство закордонних справ України / MFA of Ukraine on Thursday, October 8, 2020

Новий формат відносин між країнам реалізовуватиметься через два ключових механізми — діалог стратегічного партнерства та торговельний комітет. Також в угоді підтверджується підтримка Британією євроінтеграційних та євроатлантичних прагнень України. Між країнами поглиблюється військове та військово-технічне співробітництво.

Україна і Британія координуватимуть санкційну політику та просування ініціатив у міжнародних організаціях. Держави домовилися розширити умови торгівлі товарами та послугами. Британія погодилася запустити спеціальну програму технічної допомоги для України. Це робиться для того, щоби навчити український бізнес торгувати з Великою Британією.

Нагадаємо, що Британія та Україна разом вироблятимуть ракетні катери для ЗСУ. 7 жовтня країни підписали меморандум, що передбачає переоснащення Військово-Морських сил ЗСУ. Держави погодили спільне виробництво ракетних катерів.

Україна отримає від ЄС 60 млн євро для зміцнення демократії та ліквідації наслідків пандемії