Стало відомо, коли ліквідують «Укроборонпром»
Пресслужба «Укроборонпрому»

Законпроєкт №3822 про особливості реформування підприємств оборонно-промислового комплексу держформи власності планують ухвалити до 30 квітня 2021 року. Таким чином державний концерн «Укроборонпром» ліквідують до кінця червня 2021 року.

Про це повідомила пресслужба концерну.

Керівництво ДК майже завершило підготовку першого аудиту фінансової звітності «Укроборонпрому» за 2018-2019 роки. Його результати відомство оголосить вже в січні 2021 року, каже гендиректор концерну Юрій Гусєв.

«Аудит поки триває. До кінця року він буде завершений. Ми плануємо, що вже в січні наглядова рада «Укроборонпрому» розгляне результати аудиту, які ми в подальшому опублікуємо, щоби суспільство побачило результати роботи концерну», — зазначив очільник ДК.

За його словами, в установі вже працюють над створенням нових холдингів, які прийдуть на зміну концерну.  

«Робота зі створення нових холдингів фактично почалася. Ми маємо дорожню карту з цього питання. Очікуємо, що повноцінно вона буде реалізована після ухвалення Верховною Радою відповідного законопроекту №3822», — сказав голова «Укроборонпрому».

Довідка

Chas News повідомляв, що к 2021 році ДК «Укроборонпром» трансформують у холдингові компанії. Вони працюватимуть за принципами корпоративного управління.

До холдингу «Оборонні системи України» ввійдуть два великі холдинги. Вони опікуватимуться авіаремонтом, бронетехнікою, високоточним озброєнням, боєприпасами, радарними і морськими системами.

Напередодні президент Володимир Зеленський призначив нового керівника «Укроборонпрому».

Раніше в «Укроборонпромі» придбали авто Toyota з панорамним дахом за 1,6 млн грн.

Держава скоротить кількість підприємств «Укроборонпрому» із понад 100 до 60-65, обіцяє міністр