Стало відомо, коли Макрон відвідає Київ
Getty Images

Президент Франції Еммануель Макрон має приїхати в Україну в першій половині 2021 року. У поточному році до Києва має завітати прем’єр-міністр Італії Джузеппе Конте.

Про це дипломатичний радник президента Ігор Жовква написав колонці для «Дзеркала тижня».

«У першій половині 2021 року готуємося до змістовних переговорів на найвищому рівні під час офіційного візиту президента Франції Макрона до України, впродовж якого буде започатковано й низку нових економічних проєктів», — написав він.

Восени 2021-го у Німеччини відбудуться парламентські вибори. Жовква зазначив, що українські дипломати працюватимуть, щоб представники провідних політичних партій ФРН підтримали суверенітет та територіальну цілісність України.

За його словами, у поточному році президент України Володимир Зеленський має зустрітися й з обраним очільником Штатів Джо Байденом.

«На порядку денному залишається офіційний візит президента України до США. Працюватимемо, щоб оновлена політика США сприяла зміцненню трансатлантичної єдності, посиленню НАТО та розширенню і зміцненню безпекової підтримки України», — говорить дипломатичний радник гаранта.

Під час зустрічі Зеленський та Байден обговорять й «нові економічні проєкти між Україною і США у сфері сільського господарства, енергетики, інформаційних технологій».

Chas News повідомляв, що глава Євроради виступив за єдину політику США та ЄС щодо Росії після обрання Байдена. 

Байден обговорив проблеми України з Джонсоном та Макроном