Стало відомо, кому віддадуть підсанкційне майно, яке забрали у Медведчука
Getty Images

Майно частини нафтопродуктопроводів «Самара — Західний напрямок» і «Грозний — Армавір — Трудова» тимчасово зберігатиме АТ «Укртранснафта». Потім Нацагентство України з питань виявлення, розшуку та управління активами, одержаними від корупційних та інших злочинів (АРМА), виставить майно на конкурс з продажу або передачі в управління.

Про це повідомляє LB.ua.  

«Зараз майно «ПрикарпатЗахідтранс» планується передати Нацагентству з розшуку та управління активами, отриманими від корупційних злочинів (АРМА) для проведення конкурсу з продажу або передачі в управління об'єкта. Але поки активи збираються передати в тимчасове зберігання «Укртранснафті», —  пише ЗМІ.  

Націоналізація нафтопродуктопроводу суттєво не вплине на ринок дизпалива, підкреслили журналісти видання. Нестатки дизпалива зможуть покрити за рахунок збільшення поставок по морю з Туреччини та за рахунок національного Кременчугського нафтопереробного заводу.

Напередодні РНБО доручила Кабміну вжити заходів для збереження та експлуатації частини нафтопродуктопроводів загальною протяжністю 1 433 км. Вони проходять через територію України.   

Мова йде про ділянку нафтопродуктопроводів «Самара — Західний напрямок» і «Грозний — Армавір — Трудова». Вона також проходить територією України. У 2018 році ділянку вивели з державної власності та передали в користування російським комерційним структурам і компаніям, афільованим з нардепом Віктором Медведчуком.

Chas News повідомляв, що РНБО запровадила санкції проти Віктора Медведчука та його дружини. 

Раніше рейтинг «ОПЗЖ» упав після санкцій проти «каналів Медведчука». 

Оприлюднено повний перелік юросіб та компаній, проти яких Зеленський запровадив санкції