Рейтинг «ОПЗЖ» упав після санкцій проти «каналів Медведчука»
Пресслжуба ОПЗЖ

У порівнянні із кінцем січня партія «ОПЗЖ» дещо втратила підтримку, а «Слуга народу», навпаки, збільшила її.

Про це йдеться в результатах соціологічного опитування Київського міжнародного інституту соціології (КМІС), яке провели протягом 5-7 лютого.

Відносно найбільше голосів отримала б партія «ЄС». За неї віддали б свій голос 12,2% серед усіх респондентів і 18,1% серед тих, хто визначився з вибором. За «ОПЗЖ» проголосували б 11,4% і 16,8%, за «Слугу народу» —10,5% і 15,5%, за «Батьківщину» — 8,9% та 13,2%.

Далі у рейтингу йдуть «Сила і честь» (4,3% і 6,3%) та Радикальна партія (3,5% і 5,2%). Дещо нижче прохідного бар’єру мають «Партія Шарія» (2,6% та 3,9%), «Голос» (2,5% і 3,7%) та «Українська стратегія Гройсмана» (2,1% та 3,2%).   

 

РЕЙТИНГ ПАРТІЙ НА ВИБОРАХ ДО ВЕРХОВНОЇ РАДИ УКРАЇНИ: РЕЗУЛЬТАТИ ТЕЛЕФОННОГО ОПИТУВАННЯ, ПРОВЕДЕНОГО 5-7 ЛЮТОГО 2021...

Posted by КМІС on Thursday, February 11, 2021

Довідка

Соціологи підкреслили, що найбільше змінилися рейтинги «ОПЗЖ» (-4,3% серед усіх респондентів і -3,9% серед тих, хто визначився) і «Слуги народу» (+2% серед усіх і +4,3% серед тих, хто визначився).

Опитування проводили методом телефонних інтерв’ю з використанням комп’ютера. Опитали 2005 респондентів, що мешкають у всіх регіонах України (крім АР Крим).

Статистична похибка вибірки не перевищує: 2,4% для показників, близьких до 50%, 2,1% для показників, близьких до 25%, 1,5% — для показників, близьких до 10%, 1,1% — для показників, близьких до 5%.

Передісторія

2 лютого президент Володимир Зеленський запровадив санкції проти  нардепа від ОПЗЖ Тараса Козака. Також гарант ввів на п’ять років обмеження стосовно каналів «112 Україна», NewsOne, ZIK. Ці ЗМІ пов'язують з кумом президента РФ, нардепом від ОПЗЖ Віктором Медведчуком.

У спільній заяві телеканали пообіцяли продовжити роботу. Вони звинуватили Зеленського в «політичній розправі над неугодними ЗМІ».

Напередодні у ЄС та США підтримали санкції проти телеканалів, пов'язаних з Медведчуком. 

Раніше Зеленський пояснив, що заблоковані канали фінансує Росія. 

Chas News повідомляв, що десятки активістів штурмували телеканал «НАШ». 

На «базі тітушок» ОПЗЖ поліцейські знайшли гранати та зброю